четвер, 14 травня 2020 р.

Трудовий квест

Квест з трудового навчання, 5 - 6 класи 
проект «Пазли».


Опис:

Інтерактивний, класичний квест у реальному часі для ознайомлення з темами «Розмічання за шаблоном деталей пазлів. Вирізування шаблона. Технологічна послідовність виготовлення виробу»; «Процес  пиляння фанери та ДВП. Відомості про  процес обробки деревних матеріалів різанням».
Його суть полягає у взаємодії учнів з різними механізмами і речами, які присутні у квесті для полегшення усвідомлення навчального матеріалу заняття і мотивації для подальшій ефективної роботи над проектом.


Мета:

  • сформувати уявлення про ручну обробку деревини;
  • виробити навички розмічення та випилювання заготовки;
  • розвити логічне мислення, зосередженість, роботу в команді інтерес до вивчення предмету.
Структура 


Квест складається з п'яти секцій у кожній з яких містяться завдання. Їх вирішення дозволить учням освоїти процес розмічення та випилювання заготовок за розмірами.

Хід роботи

Секція №1
 Мотивація навчальної діяльності


Завдання 1: вирішити головоломку і дізнатися кодове слово. 

З поданих предметів (2 дзеркальця, лінійка, олівець, дерев'янний брусок, ліхтарик) потрібно вибрати ті, які на допоможуть у вирішенні головоломки.

Виконання завдання:

Визначивши правильно потрібні предмети та місця їх розташування учні дізнаються кодове слово.




Секція №2

Актуалізація опорних знань



Щоб відкрити кодовий замок другого етапу потрібно виконати логічне завдання, у цьому допоможе кодове слово отримане у попередньому заваднні.

Завдання 2: назвати етапи проектування виробу.

Потрібно у правильні послідовності витягнути комірки з етапами проектування. Тільки в цьому разі випаде ключ від замка наступного завдання. За кожну неправильно витягнену комірку дається штрафне питання.

Виконання завдання:





Секція №3
Вивчення нового матеріалу


Завдання 3: ознайомитися з теоретичним матеріалом, виміряти довжину, ширину і товщину дерев'яного бруска.

Вимірявши потрібні розміри бруска, відповіді потрібно виставити у механізмі третьої секції, якщо виміри точні, учні дізнаються цифри до кодового замка практичного завдання.

Виконання завдання:




Секція №4
Практична робота


Завдання 4: випиляти заготовки за вказаними розмірами.

З фанери потрібно випиляти заготовки (115х65 мм, 75х45 мм,105х55мм). Випиляні частини вставити в спеціальні отвори, які знаходяться на четвертому етапі квесту. правильно зроблені заготовки допоможуть комбінацію цифр до домашнього завдання.

Виконання завдання:



Секція №5
Домашнє завдання


Відкривши замок п'ятої секції учні отримують домашнє завдання, діляться своїми враженнями від заняття, після чого квест закінчується.



Квест на практиці


Немає коментарів:

Дописати коментар