неділю, 12 квітня 2020 р.

Інформатика 10 клас. Тема. Хостинг сайту. урок 22

Тема. Хостинг сайту


Пригадай



Поняття хостингу

Хостинг (англ. hosting) — послуга, яка включає надання дискового простору, підключення до мережі та інших ресурсів для розміщення фізичної інформації на сервері, що постійно перебуває в мережі (наприклад, Інтернету).

Поняття хостингу включає широкий спектр послуг із використанням різного апаратного та програмного забезпечення.
Зазвичай під цим поняттям, як мінімум, мають на увазі послугу розміщення файлів сайту на сервері, на якому запущене програмне забезпечення, необхідне для обробки запитів до цих файлів (веб-сервер).

Види хостингів


- віртуальний хостинг (virtual hosting або shared hosting) — користувачеві надається частина місця на диску для розміщення веб-сайтів. При цьому середовище виконання веб-сервісів єдине для багатьох користувачів, а апаратні і програмні ресурси розподілені між усіма користувачами на одному сервері, де може розміщуватись від 50 до 1000 користувачів. 
- віртуальний виділений сервер (VPS або VDS) — послуга, в рамках якої користувачеві надається так званий віртуальний виділений сервер. Спосіб управління операційною системою здебільшого відповідає управлінню фізичним виділеним сервером. 
- виділений сервер (dedicated server) — використовується для реалізації нестандартних завдань (сервісів), а також розміщення «важких» веб-проектів, які не можуть співіснувати на одному сервері з іншими проектами і вимагають для себе всі ресурси сервера. 
- колокація (collocation) — надання місця в дата центрі провайдера для обладнання клієнта (зазвичай шляхом монтажу в стійці) і підключення його до Інтернету. Дає можливість користуватися інфраструктурою дата центру, а саме системами охолодження повітря, пожежної безпеки тощо. 
- хмарний хостинг (cloud hosting або cloud storage) — це послуга з розміщення файлів користувача, за якої дані зберігаються на багатьох серверах, що розподілені у мережі. Файли зберігаються у так званій «хмарі», що фізично складається з серверів, які можуть знаходитися далеко один від іншого, але з точки зору користувача працюють як один потужний віртуальний сервер. 
- реселлер хостинг (reseller hosting) — хостинг з послугою перепродажу. Користувачеві надається можливість розподіляти дисковий простір і ресурси свого віртуального хостингу або серверу з метою розміщення на ньому сайтів третіх осіб, що можуть бути його клієнтами. 

Веб-хостинг

Тип інтернет-хостингу, який дозволяє окремим особам та організаціям зробити свій сайт доступним через World Wide Web. Сайти компаній, які надають місце на сервері, що належать або орендовані для використання клієнтами, а також інтернет-з’єднання, як правило, розташовані у центрі обробки даних.

Багато інтернет-провайдерів (ISP) пропонують цю послугу безкоштовно для абонентів.

Безкоштовний хостинг використовують приватні особи для своїх домашніх сторінок на початковому етапі їх розвитку.


Громадські організації можуть використовувати як платний хостинг, так і безкоштовний.



Комерційні організації практично завжди користуються послугами платного хостинг.




Домашнє завдання

1. Опрацюй конспект заняття, основні визначення запиши в робочий зошит.
2. В мережі інтернет зайди відомості про українських провайдерів. Порівняй вартість їх послуг. результати запиши тут 


Контакти для відправки домашніх завдань та зв'язку з вчителем:

Фейсбук 

Електронна пошта

Немає коментарів:

Дописати коментар