середу, 8 квітня 2020 р.

Природознавство 5 клас. Тема. Визначення організмів за визначниками. Урок 50

Тема: Визначення організмів за визначниками

Привіт усім п’ятикласникам. Давайте розглянемо  картинки:


Я надіюсь, що ви добре знаєте назви цих тварин і рослин.






Я впевнена, що  деякі вам відомі! Проте, як бути з такими організмами, назви яких ви не знаєте? Для цього існують спеціальні визначники рослин, тварин і грибів. Їх виготовляють у формі книг чи атласів. А ще існують інтернет ресурси.


Визначати організми можна за певними ознаками, описаними  в атласах – визначниках, книгах – визначниках тощо.


За  допомогою визначників  ви зможете визначити назви організмів. Ось наприклад визначник кімнатних рослин.


У книзі  міститься не тільки визначення певних видів кімнатних рослин, а й практичні поради, як правильно вибрати рослину, підібрати для неї горщик, ґрунт і добрива, а також додержуватися всіх правил догляду за нею. З книги ми можемо дізнатися   про полив  й підгодовування, розмноження й пересадження, формування і очищення рослин.

Також для визначення рослин і тварин існують і  інші визначники. В кабінеті біологія є шкільні визначники.



За допомогою шкільного визначника рослин  можна встановити  наукові назви рослин, належність їх до певних родин і родів. Такий шкільний визначник містить відомості  більш як про 600 видів трав’янистих і деревних рослин, що ростуть на луках, у лісах, степах,болотах.

Також є визначники комах, птахів, звірів та інших груп тварин. Часто у визначнику розміщують малюнок чи фотографію організму.
Відомості про рослини і тварини ми можемо знайти у енциклопедіях.


Як уже нам відомо інформацію можна знайти не тільки в друкованих виданнях. Помічником для нас також буде інтернет та інформація, що вміщена на тих чи інших сайтах. 

Завдання. Визначте  які кімнатні рослини ростуть у вас вдома? (відповідь надішліть мені у фейсбук, або на електронну скриньку).




Контакти для відправки домашніх завдань та зв'язку з вчителем

Фейсбук

Пошта
nyk.mariya@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар