середу, 8 квітня 2020 р.

Трудове навчання 8 клас. Проект заколка для волосся. Урок 28

Тема. Добір конструкційних матеріалів та інструментів. Виготовлення шаблонів.


   Починаючи роботу над будь-яким задумом, ми завжди плануємо як його зробити. А як називається процес створення будь-якого виробу? Що таке проект? (свою відповідь напиши мені у фейсбук, або електронну пошту)
  Головним у виготовлені виробу є послідовне виконання етапів проектування Давайте разом пригадаємо основні етапи проектування.

Вправа «Крок за кроком»



  Оволодівши азами проектування набагато простіше буде виготовити будь-який виріб.
  Запорукою будь-якого проекту є вдалий старт, а будь-який проект починається з ідеї. Чітко продумати свій власний проект, визначитися з основними напрямом в його створення – є основою проектування виробу. Сьогодні розвинемо ваші ідей та створимо шаблон заколки.
 На попередньому занятті ви ознайомилися з історією заколок, дізналися, які є моделі аналоги, на основі цього вам необхідно було вибрати варіант для роботи, або створити вій аналог та розробити по ньому ескіз.

Вправа «ми дизайнери»

Перш ніж перейти до виконання цієї вправи, на хвилинку заплющте очі та уявіть себе креативними дизайнерами. Ви творчі та талановиті. Ваші знання та творчість стануть запорукою Вашого успіху! Налаштуйтесь на робочий лад і у Вас усе вийде!

Обєднайтеся у групи (до 4 учнів у групі). Ви можете зідзвонитися по телефону, скайпу, чи будь-якому месенджеру, на ваш розсуд.

Кожній групі даю наступне завдання: розробити креативну модель заколки для волосся. Вам потрібно обрати нестандартні ідеї у проектуванні виробу (використовуючи різні інформаційні джерела) та у онлайн анкеті записати ці ідеї.



Практична робота

Згідно вашого ескізу створіть шаблон виробу.

Зразки шаблонів для дівчат (з тканини):



Шаблон для хлопців (з фанери)


Домашнє завдання

Виготовити шаблон виробу. Готовий варіант роботи сфотографуйте та надішліть вчителеві.

Контакти для відправки домашніх завдань та зв'язку з вчителем:

Фейсбук 

Електронна пошта
ivan.nykyrsa@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар